Ο Κόμης Μοντεκρίστο issue thumbnail

Ο Κόμης Μοντεκρίστο

Εκδότης: Εκδόσεις Κέδρος
Συγγραφείς: Αλέξανδρος Δουμάς
ISBN: 978-960-04-3344-9
Ημερομηνία: 16/7/2012
Ο Κόμης Μοντεκρίστο
9,49 €
ΑΓΟΡΑ
  Μάθετε πως να κάνετε ΔΩΡΟ το έντυπο/συνδρομή. Δείτε πως  
Προεπισκόπηση
Διαθέσιμο για: Win | Mac | iPhone | iPad | Win8 | Android


Score:  (Customer Ratings: )
 
Μασσαλία, 1815. Ο νεαρός ναυτικός Εντμόντ Νταντές, υποπλοίαρχος του πλοίου Φαραώ, πέφτει θύμα μιας καλοστημένης πλεκτάνης. Κατηγορείται ως βοναπαρτιστής πράκτορας, ύστερα από καταγγελία ότι μετέφερε επιστολή του εξόριστου Ναπολέοντα. Πίσω από τη σκευωρία κρύβονται ο λογιστής του πλοίου Νταγκλάρ, ο οποίος φθονεί το νεαρό υποπλοίαρχο, και ο Φερνάν, ένας Καταλανός ψαράς ερωτευμένος με την αγαπημένη του Εντμόντ, την όμορφη Μερσέντες.
Την ημέρα των αρραβώνων του ο Νταντές συλλαμβάνεται και φυλακίζεται για δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια σε μια περιβόητη φυλακή, στον πύργο του Ιφ. Η γνωριμία με το συγκρατούμενό του γερο-αβά Φαριά, θα του αλλάξει όμως τη ζωή: λίγο προτού πεθάνει, ο Φαριά, ευγνώμων για την αφοσίωση του νεαρού, του αποκαλύπτει τα σχέδια ενός κρυμμένου θησαυρού στο νησί Μοντεκρίστο. Ο Νταντές καταφέρνει να δραπετεύσει και να βρει το θησαυρό. Αγνώριστος πλέον ως κόμης Μοντεκρίστο, κάτοχος μιας μεγάλης περιουσίας, ταξιδεύει στο Παρίσι και σχεδιάζει την εκδίκησή του.

«Όλη η ανθρώπινη σοφία βρίσκεται σε δύο λέξεις “Αναμονή και Ελπίδα”» γράφει ο Αλέξανδρος Δουμάς στον Κόμη Μοντεκρίστο (1844-1845), δίνοντας το στίγμα της δράσης του κεντρικού του ήρωα, του μυστηριώδους τιμωρού-εκδικητή Μοντεκρίστο που έρχεται να αποδώσει δικαιοσύνη σ’ έναν κόσμο διεφθαρμένων αστών και ρομαντικών νοσταλγών του βοναπαρτισμού. Ιστορικό-κοινωνικό μυθιστόρημα που καυτηριάζει, μεταξύ άλλων, την ανηθικότητα και αναλγησία της αστικής τάξης και τον πολιτικό δεσποτισμό αποτελεί ένα από τα κλασικά και πιο πολυδιαβασμένα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Video not available for this book

This book has no reviews