Ο Πέρσι Τζάκσον και η Κλοπή της Αστραπής issue thumbnail

Ο Πέρσι Τζάκσον και η Κλοπή της Αστραπής

Εκδότης: Πάπυρος
Συγγραφείς: Rick Riordan
ISBN: 978-960-486-011-1
Ημερομηνία: 4/9/2012
Ο Πέρσι Τζάκσον και η Κλοπή της Αστραπής
10,00 €
ΑΓΟΡΑ
  Μάθετε πως να κάνετε ΔΩΡΟ το έντυπο/συνδρομή. Δείτε πως  
Προεπισκόπηση
Διαθέσιμο για: Win | Mac | iPhone | iPad | Win8 | Android


Score:  (Customer Ratings: )
 
Και όμως, στις αρχές του 21ου αιώνα οι ολύμπιοι θεοί ζουν ακόμα και έχουν μετακομίσει από την Ελλάδα στον 600ό όροφο του Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ της Νέας Υόρκης.
Ο Πέρσι, ένα δωδεκάχρονο αγόρι από τη Νέα Υόρκη, με δυσλεξία και σύνδρομο διάσπασης της προσοχής –όπως τουλάχιστον λένε οι ειδικοί–ανακαλύπτει μια μέρα την αλήθεια για όλα τα περίεργα που του συμβαίνουν. Στην πραγματικότητα δεν είναι ένα παιδί σαν όλα τα άλλα, αλλά γιος ενός θεού του Ολύμπου και μιας θνητής. Είναι ένας ημίθεος… Το χειρότερο όμως είναι πως οι θεοί είναι θυμωμένοι μαζί του και έχουν στείλει διάφορα τέρατα στο κατόπι του. Έχει κλαπεί η ράβδος της αστραπής του Δία και ο Πέρσι θεωρείται ο κύριος ύποπτος. Η κλοπή αυτή έχει σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα στους θεούς και ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος διαγράφεται στον ορίζοντα.
Ο Πέρσι έχει μπλέξει άσχημα. Έχει μόνο δέκα μέρες καιρό, η αποστολή του είναι εξαιρετικά δύσκολη και το Μαντείο δεν τον βοηθάει και πολύ με τους χρησμούς. Θα καταφέρει άραγε να βρει τον κλέφτη της αστραπής;

Ο ήρωας του συγγραφέα Ρικ Ραϊόρνταν, Πέρσι Τζάκσον, και οι περιπέτειές του γεννήθηκαν από την προσπάθειά του να αφηγηθεί στο γιο του Haley, ένα παιδί με προβλήματα δυσλεξίας και ελλειματικής προσοχής τους ελληνικούς μύθους. Ο Haley αγαπούσε πολύ την ελληνική μυθολογία, αλλά έβρισκε τα σχολικά βιβλία βαρετά. Ο πατέρας του αποφάσισε να του αφηγηθεί με τον δικό του τρόπο τους μύθους και, όταν το υλικό αυτό εξαντλήθηκε, άρχισε να δημιουργεί καινούργιες ιστορίες με ήρωες –θεούς, ημίθεους και τέρατα– από την ελληνική μυθολογία. Έτσι γεννήθηκε ο Πέρσι Τζάκσον και οι περιπέτειές του.
Μετά τον Haley ήταν σειρά ολόκληρης της Αμερικής να αγαπήσει τον Πέρσι Τζάκσον και τους ελληνικούς μύθους, κάνοντας τους κριτικούς να μιλούν για «νέο φαινόμενο Χάρι Πότερ» με ελληνικό θέμα. Το βιβλίο έμεινε για παραπάνω από 48 συνεχείς εβδομάδες στις λίστες με τα ευπώλητα [No 1 Bestseller στους N.Y.Times και Publishers Weekly] έχοντας πουλήσει μέχρι σήμερα 7.000.000 αντίτυπα μόνο στις Η.Π.Α. Η Κλοπή της Αστραπής ήταν η αρχή του «φαινομένου Πέρσι Τζάκσον» στο χώρο της λογοτεχνίας για νέους και γνώρισε τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα, καθώς συγκαταλέγεται στα best seller της περιόδου 2009-2010. Ο Πέρσι Τζάκσον και η Κλοπή της αστραπής είναι το πρώτο από μια σειρά πέντε αυτοτελών βιβλίων με τον γενικό τίτλο Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι.

Τα βιβλία της σειράς έχουν τιμηθεί με πλήθος από τα εγκυρότερα βραβεία νεανικής λογοτεχνίας και έχουν κερδίσει την αποδοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας της Αμερικής, όπως αποδεικνύουν δεκάδες διακρίσεις από συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων.
Video not available for this book

This book has no reviews