Εμείς, οι λαοί της Ευρώπης issue thumbnail

Εμείς, οι λαοί της Ευρώπης

Εκδότης: Εκδόσεις Οξύ
Συγγραφείς: Susan George
ISBN: 978-960-436-255-4
Ημερομηνία: 25/9/2012
Εμείς, οι λαοί της Ευρώπης
8,90 €
ΑΓΟΡΑ
  Μάθετε πως να κάνετε ΔΩΡΟ το έντυπο/συνδρομή. Δείτε πως  
Προεπισκόπηση
Διαθέσιμο για: Win | Mac | iPhone | iPad | Win8 | Android


Score:  (Customer Ratings: )
 
Ποια Ευρώπη θέλουμε; Για τι πρέπει να αγωνιστούμε; Η Susan George απαντά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί και οφείλει να διαμορφώσει μια βιώσιμη εναλλακτική στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, ένα διαφορετικό μοντέλο πολιτισμού, ένα διαφορετικό κοινωνικό μοντέλο.

Αυτό που ουσιαστικά απασχολεί και εδώ, είναι το περίφημο έλλειμμα δημοκρατίας στη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τη θέληση των κοινωνιών. Το στοίχημα παραμένει η δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού δημόσιου χώρου, ώστε οι πολίτες να βρίσκονται πραγματικά πιο κοντά στη λήψη των αποφάσεων.
Το βιβλίο γράφτηκε προτού τεθεί σε ισχύ η Συνθήκη της Λισαβόνας, και ουσιαστικά είναι μια φωνή αγωνίας και προβληματισμού, αλλά και αισιοδοξίας και μαχητικότητας.

«Μια άλλη Ευρώπη είναι εφικτή», προβλέπει και εύχεται η συγγραφέας στο τέλος του βιβλίου. Ο αγώνας για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών είναι διαρκής, και η υιοθέτηση της Συνθήκης από όλα τα κράτη-μέλη μπορεί από χαμένη ευκαιρία να μετατραπεί σε εφαλτήριο για την ισχυροποίησή του.
Video not available for this book

This book has no reviews