Γιατί πονάμε-Η φυσική ιστορία του πόνου issue thumbnail

Γιατί πονάμε-Η φυσική ιστορία του πόνου

Εκδότης: Εκδόσεις Οξύ
Συγγραφείς: Frank T. Vertosick, Jr
ISBN: 978-960-436-313-1
Ημερομηνία: 9/10/2012
Γιατί πονάμε-Η φυσική ιστορία του πόνου
8,90 €
ΑΓΟΡΑ
  Μάθετε πως να κάνετε ΔΩΡΟ το έντυπο/συνδρομή. Δείτε πως  
Προεπισκόπηση
Διαθέσιμο για: Win | Mac | iPhone | iPad | Win8 | Android


Score:  (Customer Ratings: )
 
Ο καταξιωμένος νευροχειρουργός Frank Vertosick καταγράφει τη φυσική ιστορία του πόνου μέσα από ιστορικά, φιλοσοφικά, λογοτεχνικά και θρησκευτικά κείμενα, αναλύει τη βιολογική και ψυχολογική φύση του και παρουσιάζει τις κύριες στρατηγικές αντιμετώπισής του, με επιστημονική ακρίβεια αλλά και με ανθρωπιά.

Αν και η Ιατρική έχει σημειώσει θαυμαστή πρόοδο τα τελευταία 100 χρόνια, δεν έχει καταφέρει ακόμα να δαμάσει ή, έστω, να κατανοήσει πλήρως τον πόνο, ένα αίσθημα απολύτως ανεπιθύμητο μα και απολύτως απαραίτητο για την επιβίωσή μας.
Ξεκινώντας από τη φράση του C.S. Lewis «ο πόνος είναι ο τηλεβόας του Θεού», ο καταξιωμένος νευροχειρουργός Frank Vertosick καταγράφει τη φυσική ιστορία του πόνου μέσα από κείμενα ιστορικών και φιλοσόφων, αναλύει τη βιολογική και ψυχολογική φύση του και παρουσιάζει τις κύριες στρατηγικές αντιμετώπισής του. Με επιστημονική ακρίβεια αλλά και με ανθρωπιά, ο Δρ. Vertosick μελετά τον πόνο και απαντά σε ένα ερώτημα που μας απασχολεί επί αιώνες:
Γιατί πονάμε;
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, ο χρόνιος πόνος προσβάλλει 1 στους 5 ενήλικες σε όλη την Ευρώπη (75 εκατομμύρια ανθρώπους) και το 1/3 όλων των ευρωπαϊκών οικογενειών έχει τουλάχιστον ένα μέλος που υποφέρει από χρόνιο πόνο.

Κριτικές
• «Συναρπαστικό! Εφάμιλλο των βιβλίων του Oliver Sacks».
Newsday
• «Ο Vertosick είναι ένας συγγραφέας-αλχημιστής: μεταστοιχειώνει το ζοφερό θέμα του πόνου σε μια αφάνταστα ενδιαφέρουσα πραγματεία».
The New York Times Book Review
• «Ο Πόνος του Vertosick ρίχνει φως στο μεγαλύτερο μυστήριο όλων: τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος».
The Seattle Times
• «Η ενσυναίσθηση με την οποία ο Vertosick αντιλαμβάνεται τον πόνο των ασθενών του, το εμφανές συγγραφικό χάρισμά του και οι ζωντανές εικόνες που χρησιμοποιεί για να μας ξεναγήσει στο λαβύρινθο του νευρικού συστήματος καθιστούν αυτό το βιβλίο ένα χρήσιμο και ενδιαφέρον εκλαϊκευτικό ανάγνωσμα».
The Lancet

Video not available for this book

This book has no reviews