ΠαιδοΜατιές No.4 issue thumbnail

ΠαιδοΜατιές

Εκδότης: Εκδόσεις Γιάννης Σαράντης
ΠαιδοΜατιές No.4
2,00 €
ΑΓΟΡΑ
Ετήσια συνδρομή (Τεύχη:6)
14,99 €
ΑΓΟΡΑ
  Μάθετε πως να κάνετε ΔΩΡΟ το έντυπο/συνδρομή. Δείτε πως  
Προεπισκόπηση
Παλαιότερα Τεύχη
Διαθέσιμο για: Win | Mac | iPhone | iPad | Android | Kindle Fire
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Οι «Παιδο-Ματιές» είναι ένα διμηνιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό. Στις σελίδες του φιλοξενούνται άρθρα, απόψεις, έρευνες, μελέτες, παρουσιάσεις και ειδήσεις θεμάτων που αφορούν πρωτ’ απ΄όλα τα παιδιά μας και κατ’ επέκταση και εμάς τους ίδιους.
Τα παιδιά διαισθάνονται, βλέπουν και καταλαβαίνουν σχεδόν τα πάντα και μάλιστα, πολύ πιο νωρίς απ’ ότι εμείς οι μεγαλύτεροι θεωρούμε. Καταλαβαίνουν ακόμη και πράγματα ανείπωτα. Έχουν τα δικά τους φίλτρα που προέρχονται από τον δικό τους ανιδιοτελή κόσμο. Από την άλλη μεριά, εμείς οι μεγαλύτεροι πρέπει πάντοτε να προσέχουμε τα παιδιά σαν τα μάτια μας, πολύ περισσότερο στη δύσκολη εποχή που βιώνουμε.
Έγκυροι επιστήμονες από τον χώρο της υγείας, της ψυχολογίας, της εκπαίδευσης, της επιστημονικής έρευνας, διακεκριμένοι παραγωγοί των γραμμάτων και του πολιτισμού, έχοντας στο επίκεντρο της δραστηριότητάς τους το παιδί και την ολοκληρωμένη ανάπτυξή του, γίνονται μέλη μιας γέφυρας επικοινωνίας μαζί του, τόσο μέσα από την γονέϊκη επαφή όσο και την παιδευτική επικοινωνία στην ίδια την σχολική αίθουσα.
Ωστόσο εκείνο που χαρακτηρίζει ιδιαίτερα τις «Παιδο-Ματιές» είναι η πλούσια περιεκτικότητα της ύλης σε γνώσεις, η καλλιέργεια του ενδιαφέροντος των παιδιών για μελέτη και μάθηση.
Η ηλεκτρονική περιοδική έκδοση «Παιδο-Ματιές» έρχεται να ενισχύσει την έντυπη έκδοση του περιοδικού «Εκ-Παιδεύω», που εδώ και 8 χρόνια έχει δημιουργήσει το δικό της ιδιαίτερα απαιτητικό κοινό συνδρομητών και συνομιλητών (μαθητών – γονέων- δασκάλων και επιστημόνων που ασχολούνται με τα θέματα του παιδιού).
Στις «Παιδο-Ματιές» αρθρογράφοι και αναγνώστες επικοινωνούν κoiτώντας τα παιδιά στα μάτια, όπως κι αυτά μας κoiτούν!